banner_alternatief 2023Alternatieve kerstboom (mobiel)

Duurzame kerstbomen alternatief

Een kerstboom in huis is natuurlijk heel gezellig. Maar om een boom, die zo’n 10 jaar heeft gegroeid, voor een paar weken in kerstplezier huis te halen en daarna op straat te zetten – dat is eigenlijk best gek. Alsof een boom een wegwerpproduct zou zijn… Gelukkig is er nu een duurzame, alternatieve kerstboom – een kerstboom aan de muur: de Tiny-Trees.

Duurzame kerstboom, als wandkleed aan de muur, met echte lichtjes.

Kerstboom op doek met verlichting

De Tiny-Tree is een hyperrealistisch kerst wandkleed met lichtjes. Mooi, duurzaam en supergezellig. Deze muur kerstboom lijkt net echt. De foto’s zijn haarscherp: je kunt elk naaldje tellen. En zodra ’s avonds de lichtjes erin branden, heb je bijna een 3D-effect. De verfijnde ledlichtjes zijn sfeervol warm wit. (Dat kerst zonder kerstboom zo gezellig kan zijn!)

kerstkoekjes in kerstboom wandkleed

Alternatieve kerstboom aan de muur

De gerecyclede stof is mooi en valt prachtig soepel. (Veel mensen zeggen dat ze de Tiny-Trees in het echt nog veel mooier vinden dan op de site.)

Door ronde, massief houten stokken aan boven- en onderkant hangt de kerstboom op doek mooi strak tegen de muur. Het bijgeleverde ophangkoord kun je op maat afknippen. Handig.

Kerstboom op doek met lichtjes

Duurzame kerstboom

De Tiny-Trees hebben een ‘Tiny-Footprint’. Niet alleen omdat je met deze kerstbomen op doek heeeel lang kunt doen, maar ook omdat ze zo duurzaam mogelijk gemaakt zijn, in Nederland. (Zie ook pagina: xxx)

Creatieve kerstboom

De Tiny-Trees zijn van zichzelf al heel gezellig, maar je kunt ze ook versieren. Met een speldje hang je je allermooiste kerstballen aan het doek. Vrolijk.

De Tiny-Trees zijn alleen verkrijgbaar bij de Tiny-Trees webshop.

Duurzame kerstboom versiering

Duurzame kerstversiering

De ontwerpster van de Tiny-Trees heeft ook bijpassende duurzame kerstballen ontworpen (die tegelijk een kerstkaart zijn). Deze kaarten zijn waterloos gedrukt met eco inkt op papier waar geen bomen voor zijn gekapt. (Maar het aller duurzaamst is het natuurlijk als je je mooie oude kerstballen elk jaar opnieuw gebruikt : )

Duurzame kerstkaart met retro kerstbal

Kerstversiering zonder boom

Hou je ook zo van die mooie, écht oude kerstballen? Suseela Gorter maakte van de allermooiste kerstballen uit de jaren 50, deze alternatieve, originele kerstboom.  Hiermee kun je genieten van de mooiste vintage deukballen zonder dat je je druk hoeft te maken dat er eentje sneuvelt. Over duurzame kerstballen gesproken : )

Alternatieve kerstboom van kerstballen (hangt boven een retro bureau)
Vintage kerstballen boom op doek

Tiny-Tree als alternatieve kerstboom

De Tiny-Trees nemen, doordat ze plat zijn, nauwelijks ruimte in. Dat is handig als je klein woont of als je Tiny-Trees mee wilt nemen naar een kerstfeest of vakantiehuis. Binnen een handomdraai voorzie je elke ruimte van een fijne kerstsfeer. En ook na de kerst nemen deze duurzame kerstbomen op doek weinig ruimte in op zolder. Je rolt het doek met kerstboom eenvoudig op. Lekker compact én volgend jaar hoef je je boom alleen nog maar uit te rollen en de lampjes er weer aan te hangen. Handig!

Vrouw pakt kerstcadeau uit terwijl ze voor een kerstboom wandkleed zit

Katten en kerstboom

Een echte boom is om meerdere redenen gevaarlijk voor huisdieren. De sappen in de boom zijn giftig (dit komt in het water) en de naalden zijn scherp. En wat te denken van poezen en katten die maar wat graag de boom inklimmen…Wellicht heb je met de Tiny-Trees dit jaar een cat-proof kerstboom in huis.

kat kijkt naar kerstboom wandkleed

Kerstboom op doek van Nederlandse bodem

Het wandkleed kerstboom met lampjes hebben we Tiny-Trees genoemd. Niet alleen omdat de kerstbomen zo compact zijn. De Tiny-Trees hebben een Tiny footprint en worden gemaakt in Nederland. De ontwerpster Suseela Gorter heeft er alles aan gedaan om de stoffen kerstbomen zo duurzaam mogelijk te maken. Het resultaat is duurzaam, prachtig en biedt jarenlang gezelligheid. En met jouw aankoop, draag je bij in het aanplanten van nieuwe bomen.

Aanplant van nieuwe bomen

Met een deel van de opbrengst worden nieuwe bomen geplant.
Tiny-Trees steunt Urgenda en Meer Bomen Nu. Zij geven gratis bomen en struiken weg om klimaatverandering te remmen en de biodiversiteit te herstellen.